Hva er?

    De fleste har nå kjennskap til situasjonen til bier i hele verden. Men dessverre har jeg ikke mulighet å fikse det med en gang. Jeg for min del tror at jeg kan bidra med å mestre noen utfordringer. Jeg vil ikke snakke om «hvorfor»; for meg er det heller viktig å handle og vise frem muligheter for hva som er mulig å gjøre. Vi vet at bier dør av forskjellige årsaker over hele verden. Jeg må innrømme at jeg også har bidratt til dette, som vi alle har. På grunn av vår forbrukeratferd tvinger vi produsenter til å produsere mer og mer varer på kort tid. Spørsmålet er om vi virkelig trenger så mye til et godt liv. Trenger vi virkelig stadig ny TV, mobil og bil, eller er det vår bekvemmelighet som fører til dette? Må vi virkelig kjøpe så mye mat; mer enn vi har behov for? For min del har jeg bestemt meg allerede for noen år siden til å kjøpe akkurat det jeg trenger, ikke mer eller mindre. Akkurat for bier er dette viktig. Hvorfor? Se her: Viten og vilje også Her en nye info rovdyrdebatt

     

blomster
stranden
     
    Hvis vi unngår å kaste så mye mat har vi mulighet til å spare ressurser. Så er det mulig å holde dyr dyrevennlig og dyrke planter med bruk av mindre eller uten kjemi. Ok der er ikke så lett og enkelt å gjøre det, men det er en mulighet. For meg har det ikke noen betydning om man er vegetarianer, veganer eller om en spiser vanlig. Vi lever i konkurranser med dyr, fordi alt vi trenger tar vi bort fra andre skapninger. Om mat eller habitat, vi er de som lager problemer, og derfor har bare vi muligheten å løse det. Problemet med bier er nå åpenbart. Men hva kan vi gjøre? Vi må skaffe forutsetninger for at bier kan etablere seg tilbake i naturen og formere seg. Vi trenger ikke å overdrive, allerede små ting kan gjøre en forskjell. Det er en godt ting å ha blomster i hagen, på balkongen og i byens gater og parker. Det er ikke nødvendig å klippe ned alt før blomstene er ferdig med blomstring. Så har bier tid til å hente mat og føre til bedre pollinering. Ting vi ikke liker er ofte viktig for dyr, for eksempel løvetann. For min del må jeg si at jeg elsker naturen med variasjon og mangfoldet av fauna og flora.

    Akkurat nå har vi omtrent 50% av biene som vi trenger på hele verden. Vis vi ikke klarer å formere bier så har vi et stort problem og utfordringer med mat. Så har vi ikke nok for oss selv og for dyrene. Jeg kan skrive mer og mer om dette, men jeg vil ikke skrive, jeg har lyst å handle.

 

Voks

Powered by Günter Seeligmann

Bier

GS2017