Energi for alle

  Vi kan ikke forestille oss en verden uten energi lenger. Internett og datamaskinen uten energi funger ikke, men akkurat for disse trenger vi i framtiden utrulig mer energi. Energibehovet for Internettet øker hvert år med ca 4 til 7%( se på:Tyske TV ). Vi bruker nye funksjoner som for eksempel Cloud Service, Google Home, Amazon Echo og TV over fiber. Alt trenger minne og de fungerer med strøm. Jeg er sikker på at økningen er mye større enn det vi tenker nå. Et viktig spørsmål vi må stille er: hvordan skal vi produsere all denne energien? Vi må revurdere i framtiden. Når vi er på handletur og er oppmerksom på hvilke produkter vi kjøper kan vi redusere energi forbruk. Hva er det jeg mener? Før du kjøper et produkt kan du informere deg på nett om du har muligheten og kjøpe reservedeler eller du kan velge å reparere ting. Jeg er sikker på at du kan finne et produkt som passer til deg og ditt behov. Dette gjelder også for bilene våre. Men de fleste har noen tanker om hva vi kan gjøre. Nå er det igjen en menings kamp. En del sier Diesel er skuldig og de andre sier at dette ikke stemmer. Men jeg vil ikke starte en diskusjon her. Heldigvis har vi begynt å bruke  E-kraft for kjøretøy. Dette er framtiden vår. Utfordringen her er med hvilket stoff eller teknologi vi kan forbedre livskvalitet i verden. Vi har vindkraft, vannkraft, solar, gas og flere andre muligheter for å produsere energie. Noen er helt grønn men noen er «lyse» grønn og flere er «svart». For eksempler vind og vann kraft. Begge trenger et medium for å produsere strøm. Vann og Luft. Det er egentlig helt grønn, men er det virkelig slik?
  For begge trenger vi materialer for selve bygningene, og disse kommer ut av naturen. Hvis vi ser på hvilken måte vi henter ut materialene fra naturen og hva det er som skje etterpå i produksjonen, så ser vi at dette ikke er helt miljøvennlig. Det sammen gjelder for selve byggingen. Hvor mye plass trenger vindkraft for 1 G-Watt og hvor mye er det på vannkraft?

  Vannkraft: Kvidal Rogaland, årsproduksjon av 3 583 GWh.

  Vindkraft: Smøla vindpark med 68 turbiner, årsproduksjon av 356 GWh

  Akkurat det samme med batterier for kjøretøy, mobiltelefon, tablet osv. Vi har ansvar! Derfor er det viktig å forstå og handle på rett måte.

   

 

energi1
energi2
vannkraft

Powered by Günter Seeligmann

Energi

GS2017